Ráncoló használata

Termékkereső

Egyedi méretű függönyök készítése!

Egyedi méretre készített sötétítő függönyök és átlátszó függönyök, karnisok, akár 3 munkanap alatt!

Egyedi méretű függönyök készítése

Válassza ki és rendelje meg függönyét online! Ha bizonytalan, kérje ingyenes anyagmintáinkat!

Tovább olvasom

Kiemelt Partnerek

abroszguru.hu
elonyosuzlet.hu
Kezdőoldal Függönykalauz Ráncoló használata

Ráncoló használata

A függönyt a "ráncolóval", más néven "behúzó szalaggal" húzzuk össze a karnis szélességének megfelelő méretre. Így függönyünk szépen, egyenletesen lesz ráncolt lesz, felhelyezése lényegesen egyszerűbb és gyorsabb lesz, mint a hagyományos, "csipeszes" ráncképzéssel.

A ráncoló szalag zsinórját meghúzva függönyünk szinte magától redőződik az adott szalag mintázatának megfelelően. Az összehúzott ráncoló szalag fülecskéibe akaszthatjuk a felfüggesztő horgokat, görgőket, de az így összehúzott függönyt a hagyományos csipeszekkel is felhelyezhetjük.

Függönyünknek akkor "szép az esése", ha a karnis méretének legalább dupláját tesszük ablakunkra. Vegyük figyelembe a ráncoló kiválasztásánál, hogy a nagy mennyiségű fényt áteresztő organza függönyök még elegánsabbak, ha a karnis méretének két és fél, illetve háromszorosát varrjuk meg ablakunkra. (Ráncsűrűség: 1,5x  2x  2,5x  3x)

Ráncolóink vagy fehér alapanyagból, vagy átlátszó muszlinból készültek. Mindkét típus felvarrható minden függönyre, de organza függönyök esetén elsősorban a muszlin ráncolót ajánljuk.

A ráncoló összehúzása:

1. Ellenőrizzük hogy a ráncolózsinór vége csomózással le van-e zárva. (A csomó azért szükséges, hogy a zsinór ne szaladhasson bele a behúzószalagba)
2. Fogjuk meg a zsinór végét, s a függönyt a másik kezünk segítségével ráncoljuk be.
3. A ráncolóval összehúzott függöny mérete egyezzen meg a karnis méretével.
4. A megfelelő méret elérése után kössük el a zsinórt, és igazítsuk egyenletesre a ráncokat.
5. A rácolón található "fülecskékbe" körülbelül 10 centiméterenként akasszuk bele a horgokat, vagy görgős kampókat, amelyek segítségével függönyünket a függönytartóra szerelhetjük.

rnacolo

Az általunk megvarrt függönyöket ráncolóval megvarrva, összehúzás nélkül szállítjuk. (Összehúzva lényegesen jobban gyűrődne a szállítás során!)

Ha Ön mégis szeretné, hogy összehúzva szállítsuk, kérem jelezze ezt a kosár "Megjegyzés" rovatában!