Méretvétel - függöny, sötétítő, oldalsál

Termékkereső

Egyedi méretű függönyök készítése!

Egyedi méretre készített sötétítő függönyök és átlátszó függönyök, karnisok, akár 3 munkanap alatt!

Egyedi méretű függönyök készítése

Válassza ki és rendelje meg függönyét online! Ha bizonytalan, kérje ingyenes anyagmintáinkat!

Tovább olvasom

Kiemelt Partnerek

abroszguru.hu
elonyosuzlet.hu
Kezdőoldal Függönykalauz Méretvétel - függöny, sötétítő, oldalsál

Méretvétel - függöny, sötétítő, oldalsál

FÜGGÖNY SZÉLESSÉGÉNEK KISZÁMÍTÁSA:

mc3a9retvc3a9telkc3a9p

A = A függöny szélességének kiszámításakor mindig a KARNIS, vagy a FÜGGÖNYSÍN szélességét vegyük alapul. (Ne az ablak szélességét!)

RÚDKARNIS esetén a szélességet a díszítő elemek nélkül mérjük.

A függöny valódi szélessége a karnis méretének minimum másfélszerese, maximum háromszorosa lesz, a választott ráncoló ráncsűrűségének megfelelően.

E = Vitrázspálca, vagy kávéházi karnis alkalmazásakor a függönytartó közvetlenül az ablaktáblát szegélyező fa, vagy műanyag keretre kerül. Figyeljünk az ablak nyithatóságának megőrzésére.

FÜGGÖNY MAGASSÁGÁNAK KISZÁMÍTÁSA:

B = A ?FÖLDIG ÉRŐ" függöny magasságának, vagy hosszának kiszámításakor a távolságot a karika, vagy csúszka aljától (csipesz használata esetén a csipesz közepétől) a földig mérjük, majd a mért hosszúságból kivonunk 5 cm-t. (Így függönyünk ?esése" szép lesz, s nem piszkolódik.)

C = A ?PÁRKÁNYIG ÉRŐ? függöny magasságának kiszámításakor a távolságot a karika, vagy csúszka aljától (csipesz használata esetén a csipesz közepétől) a párkányig mérjük, majd a mért hosszúságból kivonunk 3 cm-t. (Így függönyünk ?esése? szép lesz, s nem súrlódik.)

D = A ?FŰTŐTESTIG ÉRŐ? függöny magasságának kiszámításakor a távolságot a karika, vagy csúszka aljától (csipesz használata esetén a csipesz közepétől) a fűtőtestig mérjük, majd a mért hosszúságból kivonunk 3-10 cm-t. (Radiátor esetén elég 3 cm; konvektor esetén - tűzvédelmi szempontból - 8-10 cm-rel rövidebb függöny használata szükséges!)